Het avontuur

Busje komt zo

Koningsdag 2021 voelde als vakantie, of op zijn minst als een super ontspannen zaterdag. De zon scheen, we aten oranje-soesjes, we waren samen thuis en samen op pad en we mochten zelfs een proefrit maken in onze camperbus-to-be! Wat zijn wij een bofkonten! We hebben namelijk ook de knoop doorgehakt en we gaan dus een bus kopen en die in de loop der tijd opknappen naar onze smaak en wensen. Mijn man, Theo, is meubelmaker (check zijn Instagram: wood_operation) en heeft daar ook de visie en vaardigheid voor. Kortom, we gaan reizen (wanneer de omstandigheden het toelaten) en avonturen beleven met elkaar in deze prachtige bus.

Simon bij zijn eigen bus 🙂

We mogen de bus overnemen van Theo’s oud-werkgever en inmiddels goede vriend. Simon en zijn vrouw hebben ons altijd een warm hart toegedragen en ze helpen ons met het realiseren van een droom die we al een tijd hebben: namelijk vrij en betaalbaar rondreizen in onze vakanties, wat zien van de landen om ons heen en we hopen ook snel een oriëntatieronde te kunnen maken in Zweden. We prijzen onszelf gelukkig dat we deze kans krijgen, want het zat er tot nu toe echt niet in, vooral financieel. Nog steeds is het spannend, maar we hebben nog nooit spijt gehad van een investering in een reis of ervaring, dus we gaan ervoor!

De eerste (proef)rit is een feit!

Eerlijk is eerlijk, ik vind het soms wel moeilijk om positief te blijven in deze wereldwijde Covid-situatie. Natuurlijk besef ik dat ik geluk heb en ik wil mezelf hier ook aan blijven herinneren. Niemand in mijn kennissenkring is ernstig ziek geweest of overleden en wij zijn zelf ook nog niet ziek geweest. Maar onze vrijheid en onze hoop op een spoedige start van ons avontuur waarover we nu alleen nog kunnen speculeren, staat op slot. En we zijn mentaal, net als bijna iedereen, uitgehold van al het ‘gedoe’ van de afgelopen maanden. Vorig jaar ging het nog wel, we hadden ons berust in het feit dat we niet weg zouden gaan. We zouden afwachten en ons zoveel mogelijk aan de regels houden. Tot ons grote geluk, konden we wel een weekje kamperen tijdens een hittegolf in juli. Toen zijn we in vijf uurtjes naar een camping in Duitsland gereden en hebben we daar genoten van de rust en de natuur. Maar nu lijkt zelfs dat ver weg.

Wij kunnen ons het biertje en het kaartspel al helemaal indenken!

Dus we hopen vurig dat we, ondanks Corona en het Coronapaspoort, ook deze zomer naar Duitsland kunnen, maar dan nu met onze gave bus zodat we veel meer kunnen zien! Het is dan wel geen Zweden, maar ik heb ervaren dat het bijstellen van verwachtingen in veel gevallen leidt tot een blijer hoofd; dus waarschijnlijk blijven we in Nederland maar heel misschien mogen we van de vrijheid proeven in ons prachtige buurland met haar divers natuurschoon. Nu mogen we ons in elk geval verheugen op onze bus en de inrichting daarvan; eventjes geduld nog, want het busje komt zo!

Dit vind je misschien ook leuk...